Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати по повод своя боен празник

Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати по повод своя боен празник
Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с Ден на отворени врати.

Над 1 600 деца и ученици от гарнизони Смолян, Карлово и Казанлък вчера посетиха военните формирования от Сухопътните войски. В Смолян те имаха възможност да катерят алпийска стена и да разгледат оборудването на военнослужещите за действие във високо-планински условия. В Карлово учениците бяха част от механизирани патрули с бронирани машини „Хамър“ и бяха запознати с мерките за безопасност, които военнослужещите предприемат при движение в непозната среда. В Казанлък военнослужещите демонстрираха пред своите гости уменията си при работа с роботизираната система за обезвреждане на импровизирани взривни устройства.

Днес военните формирования в Благоевград, Враца, Пловдив и Асеновград посрещат ученици и граждани, които искат да научат повече за мисиите и задачите на военнослужещите от Сухопътните войски. Гостите имат възможност да разгледат статичния показ на образци оръжие и военна техника.

На 18 ноември (понеделник) 2019 г. от 10.00 ч. военнослужещите от военните формирования от състава на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево, Горна Оряховица и с. Свобода ще посрещнат своите гости и ще им представят възможностите на въоръжението и бойната техника на формированията.

Уважаеми колеги,
Каним постоянно акредитираните журналисти на 18 ноември 2019 г. от 10.00 ч. да посетят в Деня на отворени врати военните формирования на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево и Горна Оряховица.

Водещи новини

Времето