Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

 София-област. 176.5 литра алкохол, 45.82 кг. насипен тютюн и множество цигари без акцизен бандерол са иззети при полицейски операции в областта. Задържани са трима мъже от плевенското село Буковлък. На 10-ти януари служители на охранителна и икономическа полиция при РУП- Самоков инспектирали магазин за хранителни стоки в с. Клисура. След като в обекта били открити 5 литра високоградусови напитки и 192 къса цигари без български бандерол, служителите на реда предприели проверка в дома на управителя, откъдето били иззети 151 литра алкохол без бандерол, разлят в пластмасови бутилки, както и още 95 къса контрабандни цигари.  По случая е образувана преписка за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Уведомена е и районната прокуратура в Самоков.
Акцизни стоки без български бандерол били иззети от самоковските полицаи и през втория ден на операцията им. На 11-и януари  по обяд те извършили проверка в района на кооперативния пазар в града. В товарен автомобил „Форд Транзит“ били открити  и иззети 12 литра контрабанден алкохол, разлят в малки бутилки от минерална вода, а от сергията, стопанисвана от друг член на същото семейство - още 2.5 литра, отново в пластмасови бутилки от по 500 мл.
Още 6 литра безакцизен наливен алкохол полицейските служители са  иззели от денонощен магазин на ул. „Македония“. Напитките са предадени доброволно от продавачката в магазина заедно с още 116 къса цигари без бандерол. Материалите по образуваните преписки са докладвани на районна прокуратура – Самоков.
43.790 кг насипен тютюн без бандерол са иззети при операция, реализирана от служители на РУП- Етрополе. Около 8.45 часа вчера те извършили проверка на лек автомобил „Ситроен“, с водач криминално проявеният и осъждан Е.Ф. /21 г./ и пътници три жени и мъж, всичките от плевенското село Буковлък. В колата бил открит насипен тютюн без бандерол,  разпределен в пакети и чували с общо тегло 27.950 кг. След като признал, че е възнамерявал да го продава на общинския пазар в Етрополе,  21-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. В същото време в полицейския арест попаднали още двама мъже от с. Буковлък. От багажника на управлявания от 21- годишния П.Ф. лек автомобил „Опел Астра“ били иззети 98 пакета насипен тютюн без бандерол, или общо 15.840 кг, предназначени отново за нелегална продажба на общинския пазар. Водачът и неговият спътник Т.Д. /18 г./ са задържани за 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал.1 от НК.
Жител на същото плевенско село попаднал в полезрението и на пирдопските полицаи. На ежеседмичния неделен пазар в град Златица те установили, че 25-годишният мъж продава насипен тютюн без акцизен бандерол. От него са иззети четири полиетиленови пликчета с близо килограм тютюн, а по случая е образувано досъдебно производство.
Още 1.100кг  насипен тютюн и 39 ръчно направени цигари без бандерол са иззети от служители на РУП- Ихтиман при проверката на частен адрес в града. 1640 къса контрабандни цигари са иззели и колегите им от Костинброд при проверка на товарен автомобил „Мерцедес“. Образувани са преписки по чл. 234 от НК.

Плевен. Мащабна акция за ограничаване на разпространението и търговията със стоки с незаплатен акциз проведоха полицаите на територията на област Плевен.  Конфискувани са над 5 килограма насипен тютюн, 2 200 къса със заготовки за цигари, 30 кутии цигари и 9 станиолени пакети, съдържащи всеки от тях по двадесет къса цигари с надпис "King". В град Кнежа полицаите установили 20-годишен от село Буковлък, с 20 плика с насипен тютюн с общо тегло от два килограма и седем кутии със заготовки за цигари "Magnum" по 200 броя във всяка. По случая е образувана преписка, като ще бъде назначена експертиза.
На традиционен  съботен пазар в гр. Левски униформените служители засекли четирима търговци от село Буковлък. От тях те иззели 28 пакета с общо тегло от 3330 гр. с тютюн и 4 кутии с по 200 къса всяка от тях със заготовки за цигари /гилзи/, марка. По случая е уведомен прокурор и са образувани преписки. Последвали проверки в четири търговски обекта. В тях униформените служители открили 30 кутии цигари от марките "Famous", "Magnus", "Merilyn" Slims, "Cooper","Diva" и "Eva", както и 9 станиолени пакети, съдържащи всеки цигари с надпис "King". За констатираните нарушения са съставени 4 протоколи за извършена проверка. Предстои съставяне на актове за административни нарушения по ЗАДС.
3,100 кг контрабанден тютюн конфискуваха плевенските полицаи при поредната си акция по линия акцизи. На 10-и януари 2014 г. за времето от 9 часа до 14 часа била проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУП – Плевен. При извършената проверка в района на пазар в града са установени улични търговци от село Буковлък. От 16-годишен са иззети 5 полиeтиленови плика, съдържащи тютюн с общо тегло около 2,500 кг. У 21-годишен били намерени 5 полиeтиленови плика с общо тегло около 0,600 кг. Съставени са 2 акта за админитративни нарушения.

Пазарджик. Криминалисти от РУП-Пазарджик и колегите им от Областната дирекция разкриха извършителите на тежко престъпление. Действията на органите на реда са проведени под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура. Сутринта на седми януари на телефон 112 бил получен сигнал за пожар в частен дом, намиращ се в пазарджишкото село Априлци. На мястото се отзовала дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик и автопатрули при полицейското управление в областния град. След потушаване на огнената стихия било открито тялото на 67-годишен мъж, обитаващ къщата. Малко по-късно при  аутопсията станало ясно, че смъртта е настъпила в резултат на насилствени действия. Незабавно за разследване на тежкото престъпление бил сформиран екип от криминалисти при РУП и ОДМВР в Пазарджик, експерти, разследващи полицаи, съдебен лекар. В хода на работата по случая било установено, че жертвата е станала обект на грабеж, след което е била пребита с дървени пръти. За прикриване на следите от престъплението извършителите инсценирали пожар. След почти 72-часова непрекъсната работа органите на реда задържали живеещите в село Априлци В. Д. /28 г./ и В. И. /25 г./. Срока на задържането на двамата криминално проявени мъже е удължен с постановление на Окръжната прокуратура в Пазарджик със 72 часа. В събота Окръжния съд в областния град е разгледал внесените искания от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Мярката е наложена от съда и за двамата извършители. Работата по случая продължава, води се дознание.

Видин. 50 литра алкохол и 680 къса цигари без бандерол иззеха служителите на реда в хода на проведена специализирана операция на територията на региона. На 11-и януари, за времето от 10 до 14 часа, полицаи и митничари съвместно проверили 23 търговски обекти, пазари и обособени тържища. Иззети били общо 50 литра ракия, предлагана за продан. В търговски обект в кв. Нов път били открити 680 къса цигари „King”, „Don” и „BestMan”. За установените нарушения са съставени актове и фишове по Закона за акцизите и данъчните складове.

СДВР. Служители на Второ районно управление задържаха 30-годишен мъж за грабеж. В края на месец октомври м.г. в полицията било заявено от 42-годишна столичанка, че около 22 часа близо до дома й в ж.к. „Надежда” била нападната от непознат мъж. Той я повалил на земята и издърпал от рамото й дамска чанта, съдържаща два мобилни телефона, лични документи  и пари. За случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК. След проведено разследване служителите на реда тръгнали по следите и установили извършителя на деянието. На 9-и януари 30- годишният Н.М. от с. Златия, Монтанско бил задържан с 24-часова мярка.  Мъжът е известен на полицията и осъждан за шофиране в нетрезво състояние. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по установяване съпричастността му към други подобни деяние продължава.

30-годишна жена бе задържана в Четвърто районно управление за грабеж. На 8-и януари, около 15.35 часа в районното било заявено за извършен грабеж. Пострадалата 76-годишна столичанка обяснила пред разследващите, че минути по- рано на ъгъла на ул. „Алабин” и ул. „Цар Самуил” непозната я съборила на земята и отнела дамската й чанта, съдържаща лични документи, мобилен телефон, пари и други лични вещи. След проведени бързи заградителни действия служителите на реда задържали извършителката на деянието - П.Д. /30 г./ от  София. Справка в полицейския регистър показала, че задържаната има криминални регистрации и е осъждана за други подобни деяния. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на П.Д. било повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК, като й била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, като след изтичането й спрямо нея била взета постоянна мярка за задържане. От допълнително проведено разследване било установено, че няколко дни по-рано - на 4-и януари, около 23.55 часа в района на бул. „България” П.Д. ударила в областта на главата 23-годишна жена и издърпала дамската й чанта. Събраните материали по случая са докладвани в прокуратурата.

Кърджали. Двама посредници в телефонна измама са задържани в петък от полицаи. Около 16 часа на домашния телефон на 85-годишна от Крумовград се обадил мъж, който съобщил, че синът й е катастрофирал и са необходими пари за лечението му. Жената предала 800 лв., с които разполагала. Няколко часа по-късно, след като се свързала със сина си и разбрала, че е измамена, позвънила в полицията. При извършените заградителни действия Г.З. /32 г./ и З.Г. /57 г./ са задържани на територията на община Момчилград. Парите са иззети. Изяснява се съпричастността на двамата и към други измами в областта. Образувано е досъдебно производство.  


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето