PressCenters.com

Всички прессъобщения на едно място

БСП: БСП за България внася искане правителството да обезщети пострадалите от наводненията

Източник: Българска социалистическа партия (БСП)
Обновено: пет, 29 юни 2018 08:00
Линк към оригиналното съобщение: http://bsp.bg/news/view/14431-bsp_za_bylgariya_vnasya_iskane_pravitelstvoto_da_obezshteti_postradalite_ot_navodneniyata.html

Ръководството на БСП се срещна днес с кметове от цялата страна. Бяха обсъдени проблемите на общините с наводненията, състоянието на общинските пътища, общинските болници, такса битови отпадъци. "Държавата върви след проблемите и ги решава на парче", заяви кметът на Садово по повод последните наводнения. ПГ на БСП за България ще внесе в парламента въпроса за обезщетение на земеделските производители. 

Кметовете разкритикуваха и акцията на правителството за връщане на учениците в училищата. Според тях тя е пълен провал - "бяха в училище една седмица и пак избягаха". Присъстващите споделиха и, че се заобикаля закона за бюджета и се раздават пари с постановление на кметове от ГЕРБ и ДПС. По този повод народните представители от левицата внесоха решение Сметната палата да направи проверка за тези разходи на правителството. 

Ръководството и кметовете обсъдиха още визията на БСП, която ще бъде представена на 21 юли и в която политиките за регионите заемат съществено място.