PressCenters.com

Всички прессъобщения на едно място

МС: Премиерът Борисов: България и Бавария си взаимодействат на най-високо ниво, за да има повече инвестиции в областите от взаимен интерес

Източник: Министерски съвет
Обновено: пет, 11 дек 2015 12:00
Линк към оригиналното съобщение: http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0212&n=3714&g=

Реформите, които правителството прави и цялостното развитие, което се случва в държавата  са много важни за инвеститорите, за да могат да имат доверие в България. Нашите две страни са приятелски и оттук-нататък ще направим всичко, което е по силите ни, за да задълбочаваме отношенията си, най-вече в областта на икономиката. Това заяви министър-председателят на Свободна държава Бавария Хорст Зеехофер. Премиерът Бойко Борисов прие за среща в Министерския съвет г-н Зеехофер, който е на първото си посещение в София. Министър-председателят на Бавария поздрави българското правителство за политиката, която води и положителните данни относно държавния бюджет, ръста на икономиката, инвестициите и защитата на външните ни граници.

 

„Винаги съм считал, че взаимодействието и доверието трябва да са на най-високо ниво“, каза премиерът Борисов и изрази надежда думите на баварския министър-председател да стигнат до немските и баварски компании, така че повече инвестиции да дойдат в България - в машиностроенето, автомобилостроенето и във всяка една област, където има интерес.