PressCenters.com

Всички прессъобщения на едно място

ГЕРБ: Народният представител от ГЕРБ Емилия Милкова приветства участниците в поетичен фестивал

Източник: ПП ГЕРБ
Обновено: вт, 26 юни 2018 19:23
Линк към оригиналното съобщение: http://gerb.bg/bg/news/detail-narodniyat_predstavitel_ot_gerb_emiliya_milkova_privetstva_uchastnicite_v_poetichen_festival-49034.html

Народният представител от ПП ГЕРБ Емилия Милкова приветства участниците в Международния фестивал на поезията „Славянска прегръдка”, който се провежда във Варна. Събитието се организира от Славянската литературна и артистична академия в партньорство с община Варна, Международната асоциация на писателите, варненския Икономически университет, Съюзите на българските писатели и журналисти, Фонд „Устойчиво развитие на България”  и Синдиката на българските учители.

Официалното откриване на дванадесетото издание на фестивала се състоя в двора на Археологическия музей в морската столица. „Радвам се, че тук има много съмишленици на идеята за опазване на писаното слово, на литературата”, коментира варненският депутат Емилия Милкова. В качеството си на дългогодишен директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” тя подкрепи създаването на специален фонд, в който всеки от авторите, които участват във фестивала, да дарява своя книга с автограф. „Вече 12 години този фонд със славянска литература се обогатява непрекъснато и е достъпен за варненските читатели”, сподели Милкова и пожела на добър час на международното събитие.

Тази година фестивалът се провежда под мотото „Водата, която ни свързва”. В него участват 30 автори от всички славянски държави.