PressCenters.com

Всички прессъобщения на едно място

ГЕРБ: Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с Алън Бързин от Борда на директорите на Фондацията на Интерпол

Източник: ПП ГЕРБ
Обновено: четв, 06 дек 2018 09:29
Линк към оригиналното съобщение: http://gerb.bg/bg/news/detail-predsedatelyat_na_pg_na_gerb_cvetan_cvetanov_se_sreshtna_s_alan_barzin_ot_borda_na_direktorite_na_fonda-50414.html

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с Алън Бързин, бивш директор на Службата за гранична сигурност на САЩ и заместник-секретар по вътрешната сигурност на САЩ. В момента Бързин е член на Борда на директорите на Фондацията на Интерпол със седалище в Женева.

Алън Бързин поздрави председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов за скорошното му избиране за член на Борда на Европол, изразявайки увереност в ползотворното бъдещо сътрудничество. От своя страна Цветанов го запозна с първите резултати от своята дейност, а именно повишаването на бюджета на Европол с 16 млн. евро - факт, който високо се оценява от новия директор на Европол Катрин ДеБол. Отпуснатите допълнителни средства ще бъдат използвани за повишаване на аналитичния капацитет на службата.

По време на разговора Цветан Цветанов и Алън Бързин обсъдиха въпроси на граничната сигурност и противодействие на трансграничната престъпност.